IŠVYKA PAS UGNIAGESIUS

Spausdinti
Paskelbta: Trečiadienis, 29 gegužės 2019

   Jau ne pirmi metai ikimokyklinio ugdymo grupės ,,Pelėdžiukai“ vaikai ir centro darbuotojai vykome pas Karklinių ugniagesius. Kaip ir kiekvienais metais mus kvietė ir labai laukė atsakingai pasiruošę.
   Šiais metais visus žygio dalyvius pasitiko daug gausesnis būrys Karklinių ugniagesių – Algis Treikauskas, Deividas Valantinas, Ričiardas Kajokas ir Vilkaviškio priešgaisrinės tarnybos viršininkas Audronius Sroginis. Jis ugniagesių garaže pristatė mažą paskaitėlę ir labai sudomino mažuosius klausytojus. Nuskambėjo ir išsakytas noras, kad nors vienas iš gausaus būrio mažųjų pasirinktų ugniagesio profesiją. Mes pasidžiaugėme sutikę buvusį mūsų mokyklos mokinį ugniagesį Deividą Valantiną.
   Vėliau keliavome prie lauke pastatytos ugniagesių mašinos. Čia visi pajautėme galingos vandens čiurkšlės jėgą laikydami vandens žarną ir spausdami vandens paleidimo rankeną. Ačiū padėjusiems ugniagesiams: Ričiardui Kajokui, Deividui Valantinui ir Algiui Treikauskui. Išbandėme milteliais užpildyto gesintuvo veikimo principą. Kiekvienas mažasis ,,Pelėdžiukas“, padedamas auklėtojos, gesino ugnį praktiškai. Įdomi ir nauja patirtis išliks atmintyje. Ikimokyklinukas Jonas Matukaitis prisiminė, kad jau ne kartą buvo pas ugniagesius su visa ikimokyklinukų grupe. Truputį apgailestavo, kad kitais metais jau mokysis Keturvalakiuose ir negalės kartu vėl atvykti kitą pavasarį.
   Daug naudingų žinių ir patirties gavome. Už tai nuoširdžiai dėkojome visai ugniagesių komandai, o ypač Algiui Treikauskui, kuris ne tik suorganizavo mums puikų susitikimą, bet ir pakvietė apsilankyti kitais metais. Ačiū ir už saldžias dovanas žygio dalyviams bei padovanotus lankstinukus šeimoms.
Vyresnioji auklėtoja Ingrida Slibinskienė

UDCN1300 UDCN1301 UDCN1302 UDCN1303

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis