Straipsniai

Integruota savaitė

Spausdinti
Paskelbta: Penktadienis, 11 balandžio 2014

    Jau antradienį, t.y balandžio 8 dieną vyko pirmoji gi integruota - anglų kalbos ir geografijos pamoka septintokams. Mokiniai gavo įvairios veiklos, reikėjo gerokai pasukti savo galveles. Pamokoje nestigo netikėtumų, siurprizų ir spėlionių. Mokytojos netgi buvo paruošusios dėžutę, kurioje buvo paslėptas cepelinas! O mokiniai turėjo spėlioti, kas ten, kol galiausiai kažkuris mokinys atspėjo! Taip pat septintokai susipažino su angliškais Lietuvos etnografinių regionų pavadinimais. Pamokos pabaigoje buvo išsiaiškintas naujoviškas cepelinų receptas! Tokia pamoka suteikia geros nuotaikos visaidienai.
  Balandžio 9-tąją septintokams vyko antroji integruota lietuvių ir vokiečių kalbos pamoka. Ši pamoka buvo ypatinga tuo, kad ją vedė net gi trys mokytojos! Pamokos tema „Eglės likimo vingiai skirtinguose Lietuvos regionuose“. Septintokai jau seniau per literatūros pamokas buvo susipažinę su pasaka „Eglė žalčių karalienė“, o šįmet atvažiavusi viešnia iš Vokietijos Pauline Koch su šia pasaka susipažino dar kartą per vokiečių kalbos pamokas. Mokiniai naudodamiesi kiekvienam etnografiniam regionui priklausančiomis savybėmis, turėjo atlikti užduotis, už kurias buvo vertinami. Pamokos pabaigoje pagal suskirstytas grupes (Aukštaitija, Žemaitija, Suvalkija ir Dzūkija) septintokai turėjo sukurti pasakos pabaigas: kaip problemą spręstų žemaitis, o kaip aukštaitis? Ar nuo veikėjų būdo savybių gali priklausyti Eglės likimas? Į šiuos klausimus ir buvo atsakyta šioje pamokoje.

  Šią dieną vyko ir dar viena integruota matematikos - dailės pamoka šeštai klasei. Mokinai pamokos pradžioje gavo vertingos informacijos apie mandalą. Iš sanskrito kalbos išvertus tai yra ratas, apskritimas. Taip pat šeštokai sužinojo mandalos istoriją, o pažiūrėję filmuotą medžiagą (kaip ją reikėtų piešti), ėmė ir patys pabandė ją sukurti. Pamokos gale visi darbai buvo sukabinti ir mokiniai vertino vienas kito darbą. Juk kiekviena mandala yra skirtinga ir tai priklauso nuo kiekvieno mokinio vaizduotės!

  Balandžio 10-ąją, vyko integruota istorijos - lietuvių kalbos pamoka dešimtokams „Rezistencinis pasipriešinimas“. Šią pamoką vedė patys mokiniai. Dešimtokai paruoštą medžiagą pristatė skaidrėse, o papildė grožiniais tekstais. Kiekvienas mokinys turėjo įdėmiai klausytis, nes pamokos gale gavo testuką, kurį atlikdami turėjo pasitelkti įgautas žinias.

  Integruotą pamoką turėjo ir penktokai. Tai bibliotekininkės ir lietuvių kalbos mokytojos suorganizuota viktorina „Skaitai knygas - kaupi žinias“. Penktokėliai turėjo prisiekti, jog skaitys knygas, rekomenduos jas aplinkiniams ir nuolat apie jas diskutuos. Taip pat turėjo daug užduočių, susijusių su šia tema.

  Savaitės eigoje vieni prisiminė, kiti susipažino su visai kitokiomis pamokomis ir pamatė, kad jos ne visada būna varginančios ir nuobodžios, o kartais net įdomios ir ilgai laukiamos. Todėl dabar dauguma nekantriai laukia ir tikisi, kad kitais metais jos bus dar įdomesnės!

  7klasė Sandra Nemuraitė

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis