Straipsniai

Tėvų švietimas. Paskaita tėvams

Spausdinti
Paskelbta: Penktadienis, 11 kovo 2022

   Kovo 3 d. mūsų mokyklos mokytojai, mokinių tėvai dalyvavo nuotolinėje paskaitoje tema ,,Tėvų ir mokytojų bendradarbiavimo nauda vaikams“. Paskaitos tikslas – šviesti mokinių tėvus apie jų indėlį siekiant individualios vaiko pažangos stengiantis pažinti, suprasti vaikų bei paauglių pasaulį, sužinoti, kokios nuostatos ir įgūdžiai padeda tai padaryti ir tinkamai nukreipti vaikų energiją stiprinant pasitikėjimą bei kuriant palankią emocinę aplinką.
   Savo įžvalgomis dalinosi lektorė psichologė Jūratė Bortkevičienė, kuri dalinasi žiniomis su tėvais, mokyklose dirbančiais pedagogais bei specialistais, vadovais, padeda įvairių įstaigų darbuotojams stiprinti asmeninius įgūdžius, skatina tiek vaikus, tiek suaugusius tapti sėkmingais ir atskleisti savo potencialą.
   Susitikimo metu lektorė kalbėjo apie tai, kaip sukurti tinkamą partnerystę tarp mokytojų ir tėvų, kad suteiktume vaikams sparnus ir įkvėptume juos veikti. Ji teigė, kad šeima ir mokykla - tai dvi institucijos, kurios yra atsakingos už mūsų jaunosios kartos ugdymą. Jas abi jungia vienas ir tas pats tikslas, kad vaikai būtų motyvuoti siekti gerų rezultatų, jaustųsi laimingi bei realizavę save. Kad išugdytume savarankišką, atsakingą asmenybę visi turime siekti vienodų tikslų.          Kiekvienas mokytojas svajoja apie gerus mokyklos ir tėvų santykius. Psichologė Jūratė Bortkevičenė patardama tėvams, mokytojams rėmėsi ne tik teorija, bet ir praktika atskleisdama, kaip kurti darnius, meile ir pagarba pagrįstus tarpusavio santykius.
   Taigi veikdami išvien ta pačia kryptimi pasieksime to, kad kiekvienas vaikas patirtų mokymosi sėkmę.
Paskaita finansuota iš „Kokybės krepšelio“ projekto lėšų.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Aušra Biskienė

paskaita tevams1

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis