Straipsniai

Antri metai su SEU

Spausdinti
Paskelbta: Ketvirtadienis, 03 birželio 2021

   Jau antri metai 5-8 klasių mokiniai ir jų vadovai semiasi žinių apie socialinį-emocinį ugdymą(si). Ugdomės visi kartu: tiek vaikai, tiek mokytojai. Į šį procesą įtraukiami ir mokinių tėvai.
   Šiais mokslo metais aštuntokams net 8 SEU pamokos buvo skirtos sveikatai ir prevencijai. Kalbėjome apie tai, kaip pačiam pradėti sveikiau gyventi ir kaip tapti pavyzdžiu kitam. Analizavome, kokie yra psichoaktyviųjų medžiagų reklamos tikslai, kokias strategijas gamintojai bei pardavėjai taiko norėdami paveikti jauną žmogų. Aptarėme įvairias situacijas, kaip lengvai prarandama kontrolė sutikus tik nedideliam kiekiui alkoholio ar kitų narkotinių medžiagų, prie ko gali privesti net ir tas vienas kartas, kokios gali būti negrįžtamos pasekmės. Diskutavome apie tai, kaip kiekvienas žmogus pats gali priimti sprendimus lemiamą akimirką, kai bandoma įsiūlyti kažką, kas gali sugadinti santykius su tėvais, mokytojais, nulemti ateitį. Ar tikrai šalia reikalingi draugai, kurie įkyriai siūlo tai, kas tau nėra naudinga ir kurie nemato alternatyvių galimybių atsipalaiduoti, pasilinksminti, atrasti kažką naujo? O gal kartais nuo tokių žmonių reikėtų ne nusisukti, o bandyti padėti rasti kelią į sveikesnį ir šviesesnį jauno žmogaus pasaulį?
   8-okai šia tema turėjo ir klasės valandėlę su socialine pedagoge Aušra Valančienė. Jie kalbėjo apie rūkymą ir jo daromą žalą. Prisiminėme ir praeitais mokslo metais dalyvavimą rajoniniame konkurse „Aš galiu rinktis“, kuriame užėmėme II vietą, ir susitikimą su toksikologu Robertu Badaru, kuris pasakojo apie elektronines cigaretes ir griovė mitus apie jų nekenksmingumą.
   Tai, kas išsigrynino mūsų užsiėmimų metu, sudėjome į plakatą, kurį 8-okai palieka jaunesnių klasių mokiniams. Sėkmės kiekvienam, kuris skiria laiko savo socialiniam-emociniam augimui.

8 klasės vadovė
Regina Gintautaitė-Aželskienė

gali rinktis

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis