Straipsniai

Vaikų Velykėlės 2021

Spausdinti
Paskelbta: Penktadienis, 09 balandžio 2021

   Pavasaris – vienas iš džiaugsmingiausių metų laikų, kai mus džiugina vis šilčiau spiginanti saulutė, žaliuojantys medžiai bei ilgėjančios dienos. Tradicinės šventės, kurias minime pavasarį, atrodo kur kas linksmesnės. Nors pati didžiausia ir labiausiai laukiama pavasario šventė yra Šv. Velykos, mes nepamiršome ir kitos, šventės – Atvelykio, kuri liaudyje vadinama Velykėlėmis. Šiemet 5, 6, 7 klasių mokiniai dalyvavo labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ organizuojamame projekte „Vaikų Velykėlės 2021“. Tačiau šiemet ši šventė buvo švenčiama kiek kitaip. Velykėlių projektas persikėlė į virtualią erdvę. Kartu su mokiniais kalbėjomės apie šventės tradicijas, kurios itin artimos pačioms Velykoms. Vėl yra dažomi ir ridenami margučiai. Įdomus faktas, kad margučių ridenimas simbolizuoja mūsų žemės pabudimą iš žiemos miego. Taip pat yra žaidžiami įvairiausi linksmi žaidimai. Šios šventės metu visas dėmesys skiriamas vaikams. Mokiniai, pasirinktu būdu, margino margučius dailės pamokų metu ir nufotografuotus siuntė mokytojai.
   Iš gautųjų margučių nuotraukų dailės mokytoja Laura Urbšytė sukūrė nuotraukų koliažą ir išsiuntė projekto organizatoriams ,,Švieskime vaikus“.
   O už tradicijų puoselėjimą, jau sulaukėme ir specialiai konkursui skirtų dovanų – Rasos Lazauskaitės „DVIESE BIJOTI DRĄSIAU“ knygų. Jas išdalinsime vaikams, kai tik bus galimybė.

Parengė bibliotekininkė Vilija Urbšienė ir
vyresnioji dailės mokytoja Laura Urbšytė

N12749

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis