Straipsniai

Tėvų švietimas. Paskaita tėvams

Spausdinti
Paskelbta: Antradienis, 09 kovo 2021

   Kovo 3 d. dauguma mūsų mokyklos mokinių tėvų dalyvaudami nuotolinėje paskaitoje įrodė, kad taip pat nori tobulėti, gilinti bei plėsti savo žinias, kad jiems rūpi vaikų emocinė būsena, jiems svarbus jų indėlis siekiant vaiko asmeninės pažangos. Paskaitos tema aktuali „Vaikų ir paauglių mokymosi motyvacijos bei pasitikėjimo savimi stiprinimas, kuriant palankią emocinę aplinką namuose ir mokykloje“. Savo įžvalgomis dalinosi lektorė psichologė Asta Blandė, kuri jau daugiau nei penkiolika metų dalinasi žiniomis su tėvais, mokyklose dirbančiais pedagogais bei specialistais, vadovais, padeda įvairių įstaigų darbuotojams stiprinti asmeninius įgūdžius.
   Susitikimo metu lektorė kalbėjo apie tai, kad bręstančio žmogaus pasitikėjimas yra labai trapus, o emocinis pasaulis greit besikeičiantis. Šalia esančių tėvų ir pedagogų užduotis - pažinti, stengtis suprasti ir išmintingai nukreipti. Tai nėra paprasta, ypač, kai kiekvienas suaugęs ir augantis žmogus yra labai skirtingas. Psichologė kvietė pažinti savo vaiką ir paauglių pasaulį bei išgirsti, kokios nuostatos ir įgūdžiai padeda tai padaryti.
   Taigi, jei norime, kad vaikas noriai mokintųsi ir patirtų mokymosi džiaugsmą, pirmiausiai turime jam sudaryti sąlygas sėkmei bei gerai savijautai.

   Paskaita finansuota iš „Kokybės krepšelio“ projekto lėšų.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Aušra Biskienė

Paskaita tevams

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis