Straipsniai

Netradicinė pamoka mokyklos bibliotekoje

Spausdinti
Paskelbta: Trečiadienis, 14 spalio 2020

   Kita poetė ir literatūrologė Vitalija Pilipauskaitė-Butkienė taip pat rekomendavo keturias knygas. Pirmoji sukurta pagal to paties pavadinimo filmą „Trys žingsniai iki tavęs“, kurį septintoje klasėje aštuntokai žiūrėjo literatūros pamokų metu, daug apie jį diskutavo ir pagrindinės herojės istorija jiems puikiausiai žinoma. Tačiau dažnai net ir po filmo labai malonu perkaityti istoriją ir išgyventi ją dar kartą. Kita knyga, italų rašytojo Cristian Hill „Žemyn“, anot literatūrologės, labiau tinkanti vaikinams. Ji parašyta remiantis tikra istorija – 1971 m. JAV įvykusiu paslaptingu lėktuvo užgrobimu. Lietuvių autorės Akvilinos Cicėnaitės septintoji knyga „Kad mane pamatytum“ kaip tik viena iš tų, kurios dalyvauja šių metų knygų rinkimuose. Vytauto Varaniaus knyga „Šiltnamis“ – 2019 metų Jaunimo ir paauglių literatūros konkurso nugalėtoja. Su visomis pristatytomis knygomis abi literatūrologės rekomenduoja susipažinti ir paauglių tėvus – taip ne tik skatinsime vaikus skaityti, bet ir turėsime progą geriau juos pažinti.

   Po knygų pristatymo aštuntokai rinko vieną, kuri juos labiausiai sudomino. Net penkiems mokiniams verta dėmesio pasirodė S. Allegrini knyga „Tinklas“, trims - A. Cicėnaitės „Kad mane pamatytum“, dviems – detektyvu kvepianti K. M. McManus „Vienas iš mūsų meluoja“ ir vieną mokinį sudomino V. Varaniaus knyga „Šiltnamis“. Mokiniai skatinami ne tik skaityti, bet ir rinkti patikusias citatas iš skaitytų kūrinių ir pildyti bibliotekoje esančią „Citatų knygą“.
   Ačiū bibliotekininkei Vilijai, kuri ieško įvairiausių būdų ir formų, kaip į biblioteką pritraukti kuo daugiau skaitytojų. Ir man, ir jai širdį paglostė, kai iš karto po pamokos atsirado norinčių vienos ar kitos pristatytos knygos. Gaila, kad jos į mokyklos biblioteką atkeliaus truputį vėliau. Raginame naudotis miestų, miestelių ir kaimų bibliotekomis, kurios dažniausiai įsigyja naujausių knygų. O gal viena kita vertinga knyga galime praturtinti ir savo namų biblioteką? Artėja žvarbūs ir ilgi vakarai, čia pat ir mokinių rudens atostogos – puiki proga jaukiai leisti laiką su knyga. Kaip yra pasakęs anglų rašytojas, garsių kūrinių „Gyvulių ūkis“ ir „1984-ieji“ autorius George'as Orwellas: „Mes turime skaityti, kad suteiktume džiaugsmo savo sieloms.“ To visiems ir linkiu: skaityti, mėgautis ir augti.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja
Regina Gintautaitė-Aželskienė

N12330 N12331

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis