Straipsniai

Pirmokų kelionė į nuostabią knygų šalį

Spausdinti
Paskelbta: Antradienis, 22 rugsėjo 2020

   Rugsėjo 22 dieną mūsų mokyklos pirmos klasės mokiniams buvo ypatinga diena. Jie buvo priimti į bibliotekos knygų skaitytojų gretas.
   Lietuvių kalbos pamokai mokiniai buvo pakviesti į biblioteką. Pažintis su ja prasidėjo nuo linksmos muzikinės animuotos lietuviškos dainelės apie abėcėlę klausymo. Bibliotekininkė papasakojo, kodėl reikalinga abėcėlė bibliotekoje, kur ji slepiasi, kaip išsirinkti knygą, kokių elgesio taisyklių reikia laikytis. Mokiniai aiškinosi į kokią lentyną padėtų savo parašytą knygą. Mažieji skaitytojai pažadėjo saugoti ir gerbti knygas, semtis iš jų naudingų žinių. Kad nepamirštų savo skaitytojo pareigų, kiekvienas pasirašė ant pasižadėjimo, kuris pasiliko bibliotekoje. Pamokos pabaigoje kiekvienas jaunasis skaitytojas gavo po skirtuką ir mini knygelę. O kokių įspūdžių perskaityta knygelė paliko, pažadėjo papasakoti ir bibliotekininkei.
   Knygų apsuptyje prabėgusi pamoka pažadino smalsumą ir norą skaityti. Knygos lentynose nuo šiol lauks naujų skaitytojų.
Parengė bibliotekininkė Vilija Urbšienė ir
pirmos klasės mokytoja Renata Klimavičienė

N12225

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis