Straipsniai

Dalyvavome konkurse „Aš galiu rinktis“

Spausdinti
Paskelbta: Ketvirtadienis, 05 gruodžio 2019

   Paauglystė – tai laikotarpis, kai jaunam žmogui dažnai tenka rinktis. Situacijų, kai pasirinkimas gali nulemti netgi ateitį, šiame amžiuje pasitaiko beveik kasdien. Ypač jei gyveni aktyviai, esi smalsus, ieškai ir pleti draugų ratą.
Keliaujant šiuo keliu lengva paslysti. Vyresnieji ar bendraamžiai gali pasiūlyti pabandyti, kas yra cigaretės dūmas, kaip veikia alkoholis... Suklupti lengviau, kai nežinai, kaip šios medžiagos veikia jauno žmogaus organizmą, kaip lengvai galima prie jų priprasti ir netekti galios kontroliuoti situacijos. Apie tai kalbama ir pamokų, ir klasės valandėlių metu, ir jau iškilus konkrečiai problemai. Tačiau Keturvalakių mokyklos-daugiafunkcio centro septintokai su kitais Vilkaviškio rajono mokyklų bendraamžiais turėjo progą šiomis temomis pasidomėti gerokai plačiau. Jie dalyvavo jau ne pirmi metai organizuojamame neformalaus ugdymo konkurse „Aš galiu rinktis“.
   Kūrėme motyvacinį laišką, už kurį iš konkurso organizatorių gavome specialų prizą. Beveik visą mėnesį domėjomės ir rinkome informaciją apie alkoholį ir jo vartojimą, rūkymą, narkotikus. Galiausiai planavome ir ruošėmės prisistatymui. Mokiniai filmavo suvaidintą, bet labai realią situaciją, kai kažkas pamokos pabaigoje įkyriai kviečia parūkyti. Stengėmės parodyti, kaip sunku atsisakyti jaučiant stiprų spaudimą ir kaip galima ne tik apsaugoti save, bet ir priversti susimąstyti tą, kuris jau suklupęs.
   Smagiausias buvo paskutinis konkurso etapas, kai susirinko visų dalyvaujančių konkurse mokyklų komandos. Čia ne tik buvo patikrintos žinios apie psichotropines medžiagas, bet mokiniai turėjo progą ir pažaisti, ir susipažinti, ir pasivaržyti. Grįžome labai laimingi – ir ne tik dėl to, jog pavyko iškovoti 2-ąją vietą, bet ir dėl to, jog buvo labai smagu prasmingai leisti laiką kartu. O už galimybę dalyvauti konkurse, labai naudingus ir sveikus prizus, smagiai praleistą popietę nuoširdžiausiai dėkojame konkurso organizatoriams – Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui.
   Konkurso metu daug sužinojome ir išmokome. Supratome, kad esame puiki komanda, gebanti nugalėti, bet nebijanti ir pralaimėjimo, nes svarbiausia – palaikyti vienam kitą.

7-os klasės vadovė
Regina Gintautaitė-Aželskienė

N11780

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis