Straipsniai

„ATVERK DURIS VASARAI“. Žvejybos varžybos „Kas didesnę, kas gražesnę“

Spausdinti
Paskelbta: Penktadienis, 05 liepos 2019

   Už pirmą sugautą žuvį apdovanotas Joris Grivačiauskas, kuris vos užmetęs meškerę ištraukė žuvį, kai tuo metu kiti dalyviai tik ruošėsi pirmam užmetimui. Žvejo atsiskyrėlio vardą pelnė Rokas Matukaitis, kuris vienas tyliai ne tik žuvis traukė, bet ir stebėjo savo varžovus. Žuvų žinovu pripažintas Mykolas Kaminskas, kuris visiems papasakojo apie tai, kokių žuvų kartu su tėčiu yra pagavęs šiame tvenkinyje. Geros nuotaikos netrūko niekam, tačiau nepralenkiama šmaikštuolė buvo Deimantė Kuršvietytė, kuri savo humoro jausmu užkrėtė ne vieną. Profesionaliausiu žveju išrinktas Tautvydas Žiurinskas. Jis pasirūpino ir pašaru, ir masalu žuvims, apsauga nuo lietaus, patogia kėdute, žodžiu, viskuo, ko reikia tikram žvejui. Jauniausias varžybų dalyvis Augustas Andriušaitis, kuriam septyneri, tačiau su mamos pagalba meškerę valdė puikiai. Žveju mėgėju pripažintas Emilis Tamošaitis, kuris ne tik žvejoja, bet ir vėžius gaudo. Didžiausią žuvį sugavo Adomo Urbšio mama, o „Super žvejėmis“ tapo Ema ir Smiltė Maučeckaitės, kurios su tėčio palaikymu ir patarimais sugavo daugiausiai žuvų. Nors sužvejoti žuvį ir ne visiems pavyko, tačiau buvo tokių, kurie iki pat varžybų pabaigos neprarado vilties. Atkakliausiu žveju tapo Kostas Laskevičius. Apdovanoti ir tie, kurie gelbėjo ištikus nelaimei. Žvejų pagalbininke pripažinta Adrija Laskevičiūtė, kuri vieniems masalą padavė, kitiems padėjo iš vienos vietos į kitą persinešti daiktus, dar kitiems ir slieką ant kabliuko užkabino. Žuvų globėjos vardą pelnė Deimilė Biskytė, kuri priglaudė kitų žvejų žuvis.
   Visi varžybų dalyviai apdovanoti daiktinėmis dovanomis, kurias įsteigė Keturvalakių bendruomenė, bei paguodos prizais – saldumynais, kurie įsigyti už rėmėjų, Keturvalakių seniūnijos ūkininkų, skirtas lėšas.
Varžybose dalyviams neįveikiamose situacijose gelbėjo Keturvalakių bendruomenės narys Povilas Melnykas.
   Taigi toks netradicinis susibūrimas suteikė daug teigiamų emocijų, leido tyrinėti ir pažinti supančią gamtą, mėgautis puikia draugija ne tik vaikams, bet ir jų tėvams.
   Renginio organizatorės Aušra Biskienė, Vilija Urbšienė ir Laura Urbšytė.

Parengė mokytoja A. Biskienė 

N11250 N11251 N11252 N11253 N11254

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis