Straipsniai

„ATVERK DURIS VASARAI“. Išvyka į Plaktukų muziejų

Spausdinti
Paskelbta: Ketvirtadienis, 04 liepos 2019

   Vaikus maloniai pasitiko pats muziejaus įkūrėjas Saulius Matusevičius. Jis labai vaizdžiai ir su meile bei susižavėjimu papasakojo apie eksponatus. Jų muziejuje yra 845. Kiekvienas iš jų turi savo istoriją. Vieni plaktukai yra dovanoti, kiti nusipirkti. O plaktukų įvairovė pati didžiausia. Yra plaktukų, kuriuos naudoja įvairių profesijų žmonės, tai yra: batsiuviai, gydytojai, teisėjai, siuvėjai, girininkai, staliai, skulptoriai, juvelyrai. Yra plaktukų, kurie naudojami ir buityje: plaktukas kiaušiniui valgyti, mėsai mušti ar smulkinti šokoladui. Pats seniausias plaktukas yra apie 2000–5000 metų. Muziejuje pamatėme didelių ir labai mažų, lengvų, sveriančiu vos 20 g ir sunkių, kurių svoris 20 kg, plaktukų. Tarp įdomesnių eksponatų – daugiafunkcis moteriškas plaktukas bei iš Amerikos atkeliavęs elektrinis prietaisas. Į muziejų plaktukai atkeliavę iš įvairių pasaulio šalių: Graikijos, Japonijos, Vokietijos, Prancūzijos, Rusijos, Olandijos bei kitų, o toliausiai plaktukas yra parsivežtas iš Australijos.
   Laikas muziejuje neprailgo, nes vaikams buvo smalsu sužinoti įdomesnės formos plaktuko paskirtį ir istoriją. Atminimui apie apsilankymą muziejaus savininkui Sauliui Matusevičiui padovanojome vaikų pagamintą gipsinį plaktuką, kokio muziejuje nematėme.
   Kupini įspūdžių jais pasidalinti grįžome į mokyklą, kur sporto salėje surengėme iškylą, kadangi oras mums to neleido padaryti lauke. Valgėme savo atsineštus užkandžius, smaližiavome UAB „Mantinga“ dovanotomis spurgomis, dalinomės įspūdžiais bei surengėme žaibo viktoriną.
   Renginį organizavo mokytojos Aušra Biskienė, Laura Urbšytė ir bibliotekininkė Vilija Urbšienė.

Parengė mokytoja A. Biskienė

 N11230 N11231 N11232 N11233 N11234

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis