Naujienos

Paminėjome Tarptautinę vaikų knygos dieną

Paskelbta: Pirmadienis, 03 balandžio 2023

   N1405mŠiandien penkiolika pirmosios pamokos minučių skyrėme paminėti balandžio 2 dieną švenčiamai Tarptautinei vaikų knygos dienai. Šių metų rėmėjo – IBBY Graikijos skyriaus pasiūlyta tema: „Aš esu knyga, perskaityk mane“. Būtent tokiais žodžiais į susirinkusius kreipėsi aštuntos klasės mokiniai, kurie kalbėjo graikų poeto Vagelio Iliopoulos eilėmis (žr. plačiau https://www.ibbylietuva.lt/vaiku-knygos-diena/ ). Mokyklos bibliotekininkė Vilija Urbšienė pristatė sėkmingai į mūsų mokyklą atkeliavusį šių metų paauglių serijos trejetuką:
 Ilonos Ežerinytės „Dabar Marselis“,
 Viktoro Jasaičio „Priklausomas. Be galimybės mesti“,
 ir Justino Žilinsko bei Ūlos Šveikauskaitės „Bėgliai: jūros kelias į Ameriką“.
   Pastarojoje knygoje radome ir Keturvalakių vardą! Ši knyga iš karto susilaukė jaunųjų skaitytojų dėmesio.

   Ilgosios pertraukos metu mokytojus pakvietėme į mokyklos biblioteką, kur prie arbatos puodelio aptarėme, kaip sekėsi dar spalio mėnesį suplanuota akcija „Mylimiausia knyga. Gal patiks ir tau?“ Iš 36 mokinių atneštų knygų nepaimtos liko vos 6, o mokiniams suaugusieji pristatė 17 skaitinių – tai daugiau nei pusė vaikų paslaptingai įpakuotų knygelių. Vis dar laukiame ir paimtų knygų, ir pristatymų, tačiau jau planuojame naujas veiklas, apie kurias greitu metu informuosime.
   Labai džiaugiamės, kad dalis tėvų, mokytojų ir kitų bendruomenės narių neliko abejingi vienam prasmingiausių laisvalaikio leidimo būdui– draugystei su knyga. O vaikams ačiū už parinktas suaugusiesiems knygas, kurios nukėlė į vaikystės ir paauglystės metus.
   Atraskime savo knygą. O tada, kai su ja užsimezga draugystė (gal ne visada iš karto, bet kažkada), imi ir vėl ieškai kelių iki knygos. To ir linkime visai mokyklos bendruomenei.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja
Regina Gintautaitė-Aželskienė

 

N14050 N14051

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis