Naujienos

Kaziuko mugė mokykloje 2023

Paskelbta: Sekmadienis, 05 kovo 2023

  N1400m Kovo 2 d. mokykloje vyko Kaziuko mugė! Šis renginys Vilniuje ypač išpopuliarėjo XIX a., o tai lėmė ir palanki jos data. Kadangi netrukus po mugės ateidavo pavasaris ir sėja, daug kas mugėje stengėsi tiek parduoti, tiek įsigyti reikalingų namų apyvokos dirbinių. Tad labai smagu buvo, bent mažą dalelytę to sostinės šurmulio perkelti į mūsų mokyklos koridorius.
   Visų klasių mokiniai, kas padedami tėvelių, kas savarankiškai, prisigamino, prisiruošė įvairiausių valgomų ir nevalgomų mugės suvenyrų. Piešė, rašė reklamas, kvietė pro šalį nepraeiti ir skanėstų įsigyti. Kas neturėjo kuo prekiauti – mokėsi nusiderėti ir pirko. Šokio mokytoja Eglė visus vaišino čia pat kepamais kropeliais. Jų įsigijusieji galėjo arbatinėje pailsėti, kvapnia žolelių arbata pasivaišinti, kurią šiais metais virė ir pilstė mamos Daiva Andriušaitienė, Ilona Maučeckienė ir Diana Grivačiauskienė. Neapsieita ir be svarbiausio mugės atributo – verbos. Šio meno mylėtoja tautodailininkė Birutė Juškevičienė ne tik prekiavo nuostabaus grožio verbomis, bet ir mielai visus norinčius mokė, kaip reikėtų patiems jas susirišti. Jos iš išdžiovintų margų gėlių ir žolių, javų varpų buvo gaminamos čia pat šurmuliuojančios mugės pašonėje. Tai buvo nuostabi proga savo rankomis surištą verbą namo parsinešti. Mugės pabaigą vainikavo liaudiški šokiai. Pasimokę žingsnelių iš šokių būrelio vaikučių, mugės dalyviai noriai sukosi smagiuose rateliuose, trepsėjo liaudiškos muzikos ritmu (mokytojos Eglė ir Janina).
   Jau nuo senovės tikėta, kad po mugės netruks ir pavasaris atskubėti, iš nuo stogų privarvėjusioje balutėje galės parskridusi kielė atsigerti.

Vyresnioji pradinių klasių mokytoja Jolanta Puskunigienė

 

N14000 N14001 N14002 N14003 N14004

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis