LAPKRIČIO MĖNESIO VEIKLOS

Spausdinti
Paskelbta: Antradienis, 14 gruodžio 2021

   Lapkričio 3–30 d. Vilkaviškio r. Keturvalakių mokykla-daugiafunkcis centras organizavo respublikinę ikimokyklinių ir priešmokyklinių ugdymo įstaigų virtualią fotografijų parodą ,,Namai namučiai, nors ir po smilga“. Parodos iniciatorė – direktorė Neringa Jankauskienė, idėjos autorės ir organizatorės – vyresnioji mokytoja Ingrida Slibinskienė, kuratorė Renata Klimavičienė, vyresnioji mokytoja Valė Dženkauskienė. Parodoje dalyvavo 123 ugdymo įstaigos. Ugdytinių kūrybiniais darbais buvo galima gėrėtis Facebook grupėje ,,NAMAI NAMUČIAI, NORS IR PO SMILGA“ Organizatorės labai džiaugiasi dalyvių aktyvumu, darbų gausa ir išradingu idėjos įgyvendinimu. Už dalyvavimą parodoje visiems išsiųstos padėkos.
   Pelėdžiukų grupėje aktyviausiai į projektą NAMAI NAMUČIAI, NORS IR PO SMILGA įsitraukė Rokas Pajaujis su tėveliais, Karina Kanapskytė su tėveliais, Benas Maučeckas, Dileta Pajaujytė su tėveliais, Ąžuolas Kriaučialiūnas, Mantvydas Andriušis, Emilis Špakauskas, Edvardas Zalagaitis, Vanesa Valantinaitė. Visus darbelius galima pamatyti čia. 

DC152

   Andrius Levenauskas, Emilis Špakauskas ir Edvardas Zalagaitis dalyvavo respublikinėje ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų virtualioje kūrybinių darbų parodoje „Atvirukas draugui“. Ugdyti vaikų meninius gebėjimus, skatinti kūrybiškumą ir saviraišką padėjo auklėtojos Ingrida Slibinskienė, Valė Dženkauskienė ir auklėtojos padėjėja Zina Šneiderienė.

DC132 DC133

   Rūpinantis ugdytinių gera emocine savijauta, viena iš priemonių, kuri padeda vaikučiams atsipalaiduoti, nusiraminti, pasinerti į spalvų pasaulį – tai šviesos stalas. Turėdami šią priemonę vaikučiai kartu su auklėtoja I. Slibinskiene kūrė šviesos stalo mozaiką.

DC134 DC135 DC136

   Panevėžio lopšelis-darželis „Vyturėlis“ artėjant Adventui – laukimo ir susikaupimo metui, pakvietė dalyvauti respublikiniame ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų projekte „Advento vainikas“. Projekto tikslas buvo supažindinti su Advento žvakių ir vainiko simbolinėmis reikšmėmis.

DC131

   Ikimokyklinukai stebėdami lapkričio mėnesio orų pokyčius gamtoje, žymėjo orų kalendorių. Žaisdami žaidimą ,,Onytė eina pasivaikščioti" rinkosi tinkamą aprangą pagal orą. Knygos savaitę lankėsi bibliotekoje, spalvino knygoms skirtukus. Pasigamino po knygelę, iliustravo ją, skaičiavo puslapius, mokėsi jas saugoti. Prisiminė metų laikus, mėnesių pavadinimus, skaičiavo savaitės dienas. Prasidėjus adventiniam laikotarpiui kalbėjosi apie Advento papročius, pagamino Advento vainiką, o pasirodžius pirmam sniegui džiaugėsi žiemos pramogomis.

DC137 DC138 DC139 DC140 DC141 DC142 DC143 DC144 

   Karklinių bibliotekoje šį mėnesį netrūko veiklų ir lankytojų. Skaitytojai buvo pakviesti įsijungti į įvairias veiklas. Vyko ,,Šiaurės šalių literatūros savaitė", kurios tikslas - puoselėti garsinio skaitymo ir šiaurietišką pasakojimo tradiciją, propaguoti Šiaurės šalių literatūrą ir prisidėti prie skaitymo skatinimo. Pagrindinė idėja - tamsiausiu metų laikų užsidegti žvakes ir skaityti.
   Karklinių kaimo vaikų dienos centre ,,Aukštyn kojom" skaitė ištrauką iš knygos ,,Perlų ieškotoja", gamino šiaurietiškas vaišes.
   Bibliotekos skaitytojai dalyvavo viktorinoje apie Šiaurietiškas šalis, gamino Šiaurės šalių vėliavas.

DC146 DC147 DC148 DC149 DC150 DC151

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis