Naujienos

Rid rid rid margi margučiai

Paskelbta: Antradienis, 11 balandžio 2023

  N1407m Liaudies išmintis sako: ,,Žmogus turi savo įpročius, šeima turi savo papročius, o tauta savo tradicijas“. Pasitikti linksmiausios pavasario šventės – Velykų, balandžio 7 d. pradinių klasių mokiniai susirinko į netradicinę projektinę dieną ,,Rid rid rid margi margučiai“.
   Iš pat ryto vaikai rinkosi į biblioteką, pasipuošę zuikių kaukėmis. Dieną malda pradėjo tikybos mokytoja Virginija Dukštienė, kuri priminė visiems apie religines Velykų tradicijas. Mokiniai noriai dalijosi savo patirtimis: kokias tradicijas puoselėja savo šeimose, kaip margina margučius, dalijasi velykiniu kiaušiniu, kaip išsirinkti stipriausią margutį....
   Susiskirstę į grupes mokiniai, kūrė velykinį sveikinimą pasaulio vaikams. Jie linkėjo taikos, santarvės, sveikatos, džiaugsmo, pasikviesti senelius ir smagiai praleisti laiką su savo šeima. Apžiūrėję velykinę parodėlę, kurią surengė būrelio ,,Kai darai – padarai“ (vadovė Lolita Stankienė), išskubėjo žiūrėti filmo ,,OP“ (apie Velykų zuikį-rokerį).
   Dieną apibendrinome prie Didžiojo margučio, nes šiemet mūsų mokyklos mokiniai vėl dalyvavo labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ inicijuotame projekte „Vaikų Velykėlės 2023“. Tai konkursas, puoselėjantis senas lietuviškas tradicijas, ugdantis tautišką vaikų mąstyseną ir bendrumą. Konkurso organizatoriams išsiųsta nuotrauka su Didžiuoju margučiu. Džiugu, kad visi projekto- konkurso dalyviai neliko nepastebėti, jau atkeliavo ir prizai – lietuvių autorės Danės Griganės knyga ,,Šarka“.
   Mokiniai įgijo naujų žinių, patirčių. Margi kiaušinių raštai priminė, kad grožis dažnai slypi paprastuose, nuoširdžiuose dalykuose, iš kurių svarbiausias – gebėjimas dalintis gėriu. Kokias tradicijas išlaikysime ir perduosime ateinančioms kartoms, priklausys tik nuo mūsų kiekvieno.

Parengė bibliotekininkė Vilija Urbšienė ir
3 klasės mokytoja Renata Klimavičienė

 

N14070 N14071

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis