Naujienos

Skaitau, kuriu – augu

Paskelbta: Pirmadienis, 06 vasario 2023

   N1390mBiblioteka – vieta, ypač dėkinga vaikų pažinimo ir komunikavimo kompetencijoms ugdyti. Pamokos bibliotekoje ir kitose aplinkose – praplečiančios klasėje su mokytoju nagrinėjamą temą, skatinančios į dalykus pažvelgti kiek kitaip. Susitikimų metu stengiamasi nepastebimai vaikus „pavilioti“ knygomis. Didžiausia siekiamybė – smalsumu blizgančios vaikų akys, pažadinti jausmai ir naujų atradimų alkis, smagiai ir turiningai praleistas laikas bei noras vėl ir vėl apsilankyti bibliotekoje.
   Kiekvienais metais mūsų mokyklos biblioteka pasipildo naujomis knygomis, kurias dovanoja Vaikų labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“. Šiemet gavome net 20 knygų. Pirmieji su jomis susipažino antros klasės mokiniai. Gautas knygas pristatė bibliotekininkė Vilija Urbšienė. Smagu, kad po pristatymo kai kurias knygeles mokiniai pasirinko skaityti.
   Didžiausio susidomėjimo sulaukė Jolitos Zykutės knyga ,,Spyglys“. Garsiai skaitydami šį kūrinį vaikai įsijautė į knygos veikėjus: drebėjo kaip ežys, trepsėjo kaip dramblys. Informacinių technologijų kabinete mokiniai, peržiūrėję video įrašą, susipažino su rašytoja, atliko daugybę skirtingų autorės sukurtų kūrybinių užduočių. Dailės ir technologijų pamokų metu antrokai gamino knygos veikėjus. Vėliau bibliotekoje mokiniai pristatinėjo pačių pasirinktas knygas, garsiai skaitė patikusią ištrauką, diskutavo, kodėl jų pasirinkta knyga yra verta skaitytojų dėmesio, nuotaikingai suvaidino kūrinį ,,Spyglys“. Antrokai savo kūrybiniais darbeliais papuošė mokyklos biblioteką.
   Smagu buvo stebėti kūrybiškai ir draugiškai nusiteikusius mokinius, išgirsti jų mintis, pasakojimus ir vertinimus, kad kitokia aplinka labai tiko šiai veiklai. Tikėtina, kad būtent tokios netradicinės pamokos paskatins mokinius dažniau į rankas paimti knygą ir pasinerti į nuostabų literatūros pasaulį.

Parengė bibliotekininkė Vilija Urbšienė ir
2 klasės mokytoja Rima Dambrauskienė

 

N13900 N13901 N13902 N13903

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis