Naujienos

Išvyka į Jono Basanavičiaus gimtinę

Paskelbta: Antradienis, 22 kovo 2022

  N1327m Saulėtą kovo 10-osios rytą „Jaunųjų gamtininkų“ ir „Miško bičiulių“ būrelių nariai vyko į Jono Basanavičiaus gimtinę – Ožkabaliuose, paminėti 40-ies paukščių dieną, kuri siejama su masiniu paukščių parskridimu tėviškėn. Apytikriai keturiasdešimt paukščių rūšių kasmet išskrenda iš Lietuvos žiemoti į svetimas šalis, o pavasarį grįžta. Mūsų proseneliai tikėjo, kad būtent šią dieną į tėviškę jau būna sugrįžę keturiasdešimt sparnuočių rūšių.
   Jono Basanavičiaus gimtinėje mūsų mokyklos jaunieji gamtos bičiuliai kartu su įvairių rajono mokyklų mokiniais susitiko su gamtininku, ornitologu, fotografu, publicistu Selemonu Paltanavičiumi. Po įdomaus pokalbio klojime, susišildę karšta arbata, į Lietuvos tautinio atgimimo ąžuolyną keliavome kabinti mokinių atvežtų inkilų, kuriuos pagamino kartu su tėveliais. Parskridę paukščiai tikrai apsidžiaugs galėdami įsikurti naujuose namuose.
   Sugrįžę iš viešnagės mokiniai džiaugėsi nuoširdžiu priėmimu Ožkabaliuose bei šiltu bendravimu su gamtininku Selemonu Paltanavičiumi, jo įsigytomis knygomis, iš autoriaus gautu autografu mūsų atsivežtose ir vietoje įsigytose knygose.

Mokytojos, būrelių vadovės Rima Dambrauskienė ir Sigita Urbonienė

 N13270 N13271 N13272 N13273

 

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis