Naujienos

Jau žinomi mokyklos meninio skaitymo konkurso laimėtojai

Paskelbta: Ketvirtadienis, 16 sausio 2020

  N1189m Meninis skaitymas yra vienas iš dažnesnių saviraiškos būdų, jau nuo seno labai svarbus lavinant skaitymo įgūdžius: ugdo kūrybinį ir kritinį mąstymą, skatina protinę veiklą, kalbos įgūdžius, padeda ugdyti dėmesio koncentraciją. Skaitydamas žmogus įsivaizduoja tai, ko nėra matęs, pasineria į teksto herojaus išgyvenamas emocijas. Mokiniams tai suteikia galimybę susikurti turtingą informacijos saugyklą, kurią turėdami, jie gali patys modeliuoti savo kūrybingumo lauką ir kryptį.
   Mokyklos mokinių Meninio skaitymo konkurso, vykusio sausio 15 dieną (organizatorė mokytoja A. Biskienė), dalyviai raiškų, įtaigų, veiksmingą žodį scenoje grindė nuoširdžiu, artimu ryšiu su klausytojais. Juolab, kad žodis užima ypatingą vietą – dėka jo perteikiamos minčių ir jausmų gamos. Džiugino tai, kad į šį konkursą susirinko nemažas būrelis skaitovų, iš kurių komisija (vyresnioji pradinių klasių mokytoja J. Puskunigienė, vyresnioji lietuvių kalbos mokytoja R. Gintautaitė-Aželskienė, vyresnioji lietuvių kalbos mokytoja A. Biskienė) su klausytojų pagalba išrinko mokinius, kurie atstovaus mokyklai rajoniniame konkurso etape. Taigi, nugalėtojais paskelbtos dvi 5 klasės mokinės Deimilė Biskytė ir Ugnė Babarskaitė (mokytoja A. Biskienė). Linkime joms sėkmės, o visiems skaitovams ir klausytojams – mylėkime ir gerbkime lietuvišką žodį.

Parengė mokytoja Aušra Biskienė
Nuotraukos bibliotekininkės Vilijos Urbšienės

 

N11890 N11891 N11892 N11893 N11894

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis